Juli Olarin Ylväs -tietosuojaliite

TIETOSUOJASELOSTE VUOKRALAISILLE

Viimeksi päivitetty 15.4.2021

Tämän tietosuojaselosteen tarkoituksena on kertoa, miksi ja miten Juli Olarin Ylväs Oy käsittelee vuokralaisen, kanssavuokralaisen tai muun vuokrattavassa huoneistossa asuvan henkilön (jäljempänä "vuokralainen" tai "rekisteröity") henkilötietoja. Luethan tietosuojaselosteen huolellisesti. 

 

1. REKISTERINPITÄJÄ

Tietosuojalainsäädännön mukaisena rekisterinpitäjänä toimii Juli Olarin Ylväs Oy (jäljempänä "Juli Olarin Ylväs" tai "rekisterinpitäjä"). 

Rekisterinpitäjän yhteystiedot:

Juli Olarin Ylväs Oy c/o NREP Oy PL 123, 00131 Helsinki

Asiakaspalvelun yhteystiedot tietosuoja-asioissa:

Puhelinnumero: +358 9 674 410 Sähköposti: juli@juliliving.com

 

1. TIETOA KUMPPANEISTAMME

Asuntojemme isännöinnin hoitaa kumppanimme Fluxio Isännöinti Oy (jäljempänä "Fluxio"), helpdesk-palvelusta Caverion Suomi Oy (jäljempänä "Caverion") sekä kirjanpidosta ja vuokrareskontrasta vastaa kumppanimme Realia Management Oy (jäljempänä "Realia"). Realia, Caverion ja Fluxio käsittelevät henkilötietoja Juli Olarin Ylvään lukuun ja ohjeistuksen mukaisesti esimerkiksi vuokrasopimusten hallinnoinnin osalta. Tietyissä tilanteissa Realia voi toimia yhteisrekisterinpitäjänä Caverionin tai Fluxion kanssa vuokralaisen tiedoille (esimerkiksi silloin, kun vuokralainen on yhteydessä helpdesk-palveluun). Lisätietoja Realian ja Caverionin tietojenkäsittelystä voi lukea Realian ja Caverionin tietosuojaselosteista.

Lowell Suomi Oy huolehtii erääntyneiden vuokralaskujen maksumuistutuksista Juli Olarin Ylvään toimeksiannosta. Maksumuistutuskirjeistä käy ilmi, mihin ongelmatilanteissa voi ottaa yhteyttä. Lisätietoja Lowell Suomi Oy:n tietojenkäsittelystä voi lukea Lowell Suomi Oy:n tietosuojaselosteesta. 

 

2. KÄSITELTÄVÄT HENKILÖTIEDOT

Vuokralaista koskevat henkilötiedot kerätään lähtökohtaisesti vuokralaiselta itseltään vuokra-asuntohakemuksen ja vuokrasopimuksen tekemisen yhteydessä, sekä vuokrasuhteen aikana esimerkiksi vuokralaisen ollessa yhteydessä Realiaan, Caverioniin, Fluxioon tai Juli Olarin Ylvääseen. Voidaksemme perustaa vuokrasuhteen kanssasi, tulee sinun toimittaa meille tiettyjä sopimuksen tekemisen edellyttämiä tietoja. Pakolliset tiedot on indikoitu erikseen vuokra-asuntohakemuksen ja vuokrasopimuksen tekemisen yhteydessä.

Vuokralaisesta voidaan kerätä tietoja myös muista lähteistä, kuten julkisesti saatavilla olevista rekistereistä (esim. väestötietojärjestelmä). Vuokra-asunnon hakijan luottotiedot voidaan tarkistaa ulkopuolisen palveluntuottajan, kuten Suomen Asiakastiedon rekistereistä.

Vuokralaisista kerätään ja käsitellään seuraavia tietoja:

  • perustiedot, kuten nimi, ikä, sukupuoli ja henkilötunnus;

  • yhteystiedot, kuten aiempi postiosoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero;

  • vuokrasopimusta koskevat tiedot, kuten tiedot vuokrattavasta huoneistosta, vuokra-aika, vuokran suuruus ja sen korotusperusteet;

  • asiakaspalvelun tiedot, kuten tiedot asiointikielestä ja vuokralaisen yhteydenotoista asiakaspalveluun;

     

  • vuokralaisen huoneiston käyttöön liittyvät tiedot, kuten tiedot vikailmoituksista ja korjaustoimenpiteistä sekä tiedot energian- ja vedenkulutuksesta (milloin tämä on tarpeen esim. kiinteistönkohtaisten mittausten vuoksi);

  • sähköpostiosoite, nimi ja puhelinnumero markkinointitarkoituksia varten;

  • vuokralaisen luottotiedot lainsäädännön sallimissa ja edellyttämissä rajoissa; sekä

  • perintää varten tarvittavat tiedot, kuten tiedot laskutuksesta ja perintään siirretyistä maksuista.

  • selaimen tai päätelaitteiden kautta kerätyt tiedot

 

3. HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN TARKOITUS JA OIKEUSPERUSTE

Käsittelemme henkilötietoja vuokrasopimussuhteen hallinnoimiseksi. Henkilötietoja käsitellään tällöin myös vuokra-asuntojen ja kiinteistöjen kunnossapidon yhteydessä, vikailmoitusten hoitamisessa sekä asumiseen liittyvien palveluiden (kuten saunatilojen, pesutupien ja muiden yhteisten tilojen) tarjoamiseksi. Henkilötietoja käsitellään myös asiakasviestintään, markkinointiin, laskutukseen ja perintään.

Henkilötietojen käsittely perustuu edellä mainituissa tapauksissa vuokrasopimussuhteeseen sekä esimerkiksi markkinoinnin osalta oikeutettuun etuumme markkinoida palveluitamme potentiaalisille asiakkaille. Lisäksi meillä on velvollisuus käsitellä tiettyjä tietoja lainsäädännön vaatimusten (kuten kirjanpitolainsäädännön) täyttämiseksi. Tietyissä tilanteissa voimme myös pyytää suostumustasi esimerkiksi sähköisen suoramarkkinoinnin vastaanottamiseksi.

 

4. TIETOJEN SIIRTÄMINEN JA LUOVUTTAMINEN

Voimme siirtää ja luovuttaa vuokralaisten henkilötietoja kolmansille osapuolille seuraavissa tapauksissa:

  • lainsäädännön tai vuokrasopimussuhteen vaatiessa ja rajoissa;

  • luotetuille ulkopuolisille palveluntarjoajille (mm. Realia, Caverion, Fluxio ja Lowell Suomi Oy), jotka toimivat rekisterinpitäjän lukuun ja ohjeistuksen mukaisesti;

  • NREP-konsernille;

  • yritysjärjestelyn yhteydessä; ja

  • kun vilpittömässä mielessä uskomme, että tiedon luovuttaminen on tarpeen oikeuksiemme turvaamiseksi, sinun ja muiden turvaamiseksi, petosten tutkimiseksi tai vastataksemme viranomaisten pyyntöihin.

 

5. TIETOJEN SIIRTÄMINEN EU/ETA:N ULKOPUOLELLE

Emme lähtökohtaisesti siirrä henkilötietojasi EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle. Huomaa kuitenkin, että käyttäessäsi sosiaalisen median toimintoja, tietoja voi kuitenkin siirtyä EU:n ja Euroopan talousalueen ulkopuolelle näiden toimintojen kautta. 

 

6. TIETOJEN SÄILYTTÄMINEN

Tietoja säilytetään vain niin kauan kuin se on tarpeen tässä tietosuojaselosteessa määriteltyjen tarkoitusten toteuttamiseksi. Vuokralaisten henkilötietoja säilytetään vuokrasopimuksen keston ajan.   

Joitakin henkilötietoja voidaan säilyttää myös vuokrasopimussuhteen päättymisen jälkeen sovellettavan lainsäädännön rajoissa ja mukaisesti. Esimerkiksi laki velan vanhentumisesta sekä kirjanpitolaki  edellyttävät meitä säilyttämään joitakin henkilötietoja myös vuokrasopimuksen päättymisen jälkeen. 

 

7. REKISTERÖIDYN OIKEUDET

Rekisteröitynä sinulle turvataan soveltuvassa tietosuojalainsäädännössä seuraavat oikeudet:

  • Sinulla on oikeus pyytää meiltä pääsy sinua itseäsi koskeviin henkilötietoihin sekä oikeus pyytää kyseisten tietojen oikaisemista tai poistamista sovellettavan tietosuojalainsäädännön rajoissa ja mukaisesti;

  • Sinulla on oikeus pyytää käsittelyn rajoittamista tai vastustaa käsittelyä sovellettavan tietosuojalainsäädännön rajoissa ja mukaisesti;

  • Sinulla on oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen eli saada itseäsi koskevat henkilötiedot jäsennellyssä ja yleisesti käytössä olevassa muodossa, ja siirtää ne toiselle rekisterinpitäjälle sovellettavan tietosuojalainsäädännön rajoissa ja mukaisesti;

  • Sinulla on oikeus tehdä valitus kansalliselle tietosuojaviranomaiselle tai muulle Euroopan Unionin tai Euroopan talousalueen tietosuojaviranomaiselle, jos katsot, että lakisääteisiä oikeuksiasi on rikottu;

Voit lähettää yllä mainitut pyynnöt asiakaspalveluumme, jonka yhteystiedot löydät tämän tietosuojaselosteen alusta.

 

8. HENKILÖTIETOJEN SUOJAAMINEN

Meillä on käytössämme tarpeelliset tekniset ja organisatoriset tietoturvatoimenpiteet henkilötietojen suojaamiseksi hävittämiseltä, tuhoutumiselta, väärinkäytökseltä ja asiattomalta pääsyltä tietoihin. Rajoitamme esimerkiksi pääsyä tietoihisi vain sellaiselle henkilöstölle, jolla on työnsä puolesta tarve käsitellä kyseisiä tietoja. 

 

9. EVÄSTEET

Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallennetaan päätelaitteellesi, kun vierailet verkkosivuillamme.

Käytämme evästeitä parantaaksemme verkkosivujemme toimivuutta ja käyttäjäkokemustasi. Evästeet voivat olla myös teknisesti välttämättömiä joidenkin toimintojen toteuttamiseksi, kuten lomakkeiden täyttämiseksi. Lisäksi voimme hyödyntää evästeitä esimerkiksi analytiikkaan liittyvissä tarkoituksissa, kuten käyttäjämäärien seurantaan sekä hyödyntää evästeitä palveluidemme markkinoinnissa ja mainonnan kohdentamisessa.

Sivuillamme voidaan käyttää niin sanottuja kolmansien osapuolten evästeitä. Verkkosivustollamme käytetään myös kolmannen osapuolen yhteisöliitännäisiä, joiden avulla sivustolla voidaan esimerkiksi näyttää sosiaalisen median sisältöjä. Klikkaamalla ulkoisen sivuston merkkiä siirryt kyseiselle sivustolle, joka voi asettaa evästeitä omista palveluistaan ja omien periaatteidensa mukaisesti.

Voit itse päättää siitä, millaisia evästeitä sallit tallennettavan esimerkiksi selainasetustesi kautta. Voit halutessasi myös kieltää kaikkien evästeiden käytön muuttamalla selaimesi tai laitteesi asetuksia. Huomaa kuitenkin, että monet toiminnot edellyttävät, että verkkopalvelu voi tallentaa tekemäsi valinnat evästeiden avulla. Jos evästeet estää kokonaan, eivät kaikki toiminnot välttämättä ole käytettävissä.

 

10. TIETOSUOJASELOSTEEN MUUTTAMINEN

Pidätämme oikeuden muuttaa ja päivittää tätä tietosuojaselostetta. Jos teemme muutoksia tietosuojaselosteeseen, tiedotamme asiasta Juli Livingin verkkosivulla.

Vuokrattavat kohteet

Muuttovalmis 31.8.2021

Jätkäsaari, Helsinki

Bahamankatu 4

Tyylikkäitä kaupunkikoteja merellisessä kaupunginosassa

Uudiskohde

Yksiöitä, kaksioita, kolmioita ja neliöitä

Kerroksia 6

  • Vuokrattavat asunnot
  • Miksi Juli?
  • Hiilineutraalia asumista
  • Me olemme Juli
  • Usein kysyttyä
  • Oma Juli
  • Ota yhteyttä
  • Rekisteriseloste
  • Tietoja verkkokaupasta
  • Evästeet

Käytämme sivustollamme evästeitä, jotta voisimme palvella sinua paremmin.