Me olemme Juli Living

Usein kysyttyä

Kuinka toimin häiriötilanteessa?

Julilla asumisviihtyvyyden ylläpitäminen on ensiarvoisen tärkeää ja vastuu siitä on kaikilla meillä. Mukava asumistunnelma luodaan yhteisillä pelisäännöillä ja naapureiden huomioimisella.

Kerrostalossa voi kuulua normaaleja elämisen ääniä, myös yöaikaan. Jos kuitenkin toistuva järjestyssääntöjä rikkova toiminta haittaa asumisviihtyvyyttä, on tällöin asiaan hyvä puuttua. Nopein tie ratkaisuun on selvittää, mistä häiriö tulee ja keskustella asiasta hyvässä hengessä häiriön aiheuttajan kanssa. On hyvä huomioida, että joskus häiriön aiheuttaja ei tiedä aiheuttavansa häiriötä naapureille.

Vastuu kiinteistön alueella tapahtuvista asioista on kaikilla asukkailla. Asukkaita kehotetaan ilmoittamaan havaitsemastaan ilkivallasta ja järjestyshäiriöistä vuokranantajalle. 

Häiriöilmoituksen voi jättää sähköisesti täällä tai Oma Julissa.

Jos koet oman tai muiden asukkaiden turvallisuuden uhatuksi tai epäilet rikollista toimintaa, olethan aina yhteydessä virkavaltaan.

Julin toimet häiriötilanteissa

Tavoitteemme on tarjota helppoa ja mukavaa asumista Juli-kodeissa. Kannustamme asukkaita olemaan meihin yhteydessä matalalla kynnyksellä häiriöitä havaitessaan. Puutumme tietoomme tulleisiin häiriöihin ripeästi ja ammattitaidolla. Asiakaspalvelu- ja isännöintitiimimme ovat käyneet naapuruussovittelun koulutuksen, jossa tavoitteena on löytää yhteistä ymmärrystä ja ratkaisuja mahdollisiin ongelmatilanteisiin naapuruussovittelun periaatteiden mukaisesti. Pyrimme muun muassa mahdollisimman laajasti tiedottamaan ennakoivasti ja tuomaan järjestyssäännöt kaikkien asukkaiden tietoon.

Kun meille tulee tieto häiriökäyttäytymisestä, isännöitsijä kontaktoi häiriön aiheuttanutta asukasta. Usein keskustelu asukkaan kanssa riittää ja tilanne saadaan rauhoitettua. Mikäli vuokranantaja epäilee asunnon laiminlyöntiä, voimme tehdä asuntoon kuntotarkastuksen. Tarkastuksesta ilmoitetaan asukkaalle kaksi viikkoa etukäteen, ja tarkastuksen jälkeen asukkaalla on kaksi viikkoa aikaa korjata mahdollisia puutteita asunnossa. Toistuvissa häiriötilanteissa järjestetään tapauskohtaisesti esimerkiksi kameravalvontaa tai vartiointipalveluja kiinteistölle. Voimme myös rajoittaa yhteistilojen käyttöä, sarjoittaa lukkoja uudelleen tai rajoittaa ovikoodien käyttöä, jos tilanne niin vaatii.

Mitä teemme, jos ongelmatilanteeseen ei löydy ratkaisua sovittelemalla?

Suomessa vuokranantajalla on hyvin rajatut valtuudet puuttua asukkaiden elämään kodin seinien sisäpuolella ilman hyvin vahvaa perustelua, sillä laki suojaa vuokralaisen oikeuksia. Esimerkiksi häiriökäyttäytymistilanteessa varoituksia ei voida antaa ilman naapureiden apua. Kirjalliseen varoitukseen edetään ainoastaan siinä tapauksessa, mikäli vuokranantajalle toimitetaan allekirjoitettu häiriöilmoitus vähintään kahdelta eri lähinaapurilta koskien samaa häiriön aiheuttajaa. Kirjallinen varoitus toimitetaan häiriötä aiheuttaneelle asukkaalle sekä sähköpostitse että postitse. Mikäli asukas jatkaa häiriköivää käyttäytymistä kirjallisen varoituksen jälkeen, voi vuokranantaja hakea vuokrasopimuksen purkua sekä asukkaan häätöä. Tämä kuitenkin edellyttää sitä, että toimitetun kirjallisen varoituksen jälkeen asukkaan häiriköivästä käytöksestä on jälleen jätetty vähintään kahden eri naapurin toimesta allekirjoitettu häiriöilmoitus.

On hyvä ymmärtää, että vuokrasuhteen purkaminen vaatii aina merkittävän sopimusrikkomuksen, kuten vuokranmaksun laiminlyönnin, häiritsevän käyttäytymisen, vahingon aiheuttamisen asunnolle tai kiinteistölle tai asunnon luovuttamisen toisen henkilön käyttöön. Häätöä ei koskaan tehdä kevyin perustein ja se on myös vuokranantajalle se viimeinen, ei-toivottu vaihtoehto. Häätöprosessi voi kestää useita kuukausia ja se vaatii käräjäoikeuden päätöksen häädön toimeenpanosta, sillä vuokranantajalla ei ole oikeutta häätää vuokralaista omatoimisesti. Mikäli käräjäoikeus määrää tuomion häädöstä, häätötuomio toimitetaan ulosottoviranomaiselle. Ulosotto toteuttaa häädön käytännössä, ja sen perusteella vuokralaisen on muutettava pois välittömästi. Viime kädessä ulosottoviranomainen tyhjentää asunnon ja poistaa vuokralaisen asunnosta, mikäli vuokralainen ei ole yhteistyökykyinen.

Etkö löytänyt etsimääsi vastausta? Ota yhteyttä tai jätä soittopyyntö niin olemme pian yhteydessä sinuun.

Yhteydenottolomake
Palaa usein kysyttyihin kysymyksiin
  • Vuokra-asunnot
  • Miksi Juli
  • Ympäristö edellä
  • Me olemme Juli Living
  • Usein kysyttyä
  • Oma Juli
  • Ota yhteyttä
  • In English
  • Juliliving.dk
  • Rekisteriseloste
  • Tietoja verkkokaupasta
  • Evästeet
  • Vuokra-asunnot Espoo
  • Vuokra-asunnot Helsinki
  • Vuokra-asunnot Tampere
  • Vuokra-asunnot Turku
  • Vuokra-asunnot Vantaa