Me olemme Juli Living

Usein kysyttyä

Millaiset järjestyssäännöt taloyhtiössäni on?

Kaikissa taloyhtiöissämme on järjestyssäännöt, joihin sitoudutaan vuokrasopimuksen allekirjoituksen yhteydessä. Järjestyssäännöt ovat laadittu talon asukkaiden asumisviihtyvyyden takaamiseksi. Kaikkien asukkaiden on otettava huomioon talon muut asukkaat eikä omalla toiminnalla saa tarpeettomasti häiritä muiden asumisviihtyvyyttä.

Huoneiston vuokralainen on vastuussa myös siitä, että vierailijat noudattavat sääntöjä. Järjestyssääntöjen lisäksi tulee noudattaa lakia, asetuksia sekä vuokrasopimuksen ehtoja. Lisäksi asukkaiden velvollisuus on tutustua asunnosta löytyvään asukaskansioon. Järjestyssääntöjen rikkominen saattaa aiheuttaa vahingonkorvausvelvollisuuden ja/tai johtaa vuokrasopimuksen purkamiseen.

Järjestyssäännöt Juli-kodeissa

Asumisviihtyvyys - Yörauha

Asunnoissa, yhteisissä tiloissa tai piha-alueilla ei saa häiritä naapureita. Kello 22.00–7.00 on naapureille annettava yörauha ja hiljaisuus. Asukkaan vastuulla on myös, että vierailijat noudattavat järjestyssääntöjä. Huomioithan kohtuuden myös muina aikoina. Muistathan aina ilmoittaa naapureille, jos suunnittelet jotain, josta kantautuu ääniä naapuriin.

Yhteiset tilat

Ulko-ovet pidetään aina suljettuina. Kuljettaessa on huolehdittava, että ovet pysyvät lukittuina. Paloturvallisuussyistä tavaroita saa säilyttää vain niille varatuissa tiloissa, esim. käytävissä ei saa säilyttää polkupyöriä, lastenvaunuja tms. Palo- vaarallisten sekä räjähtävien aineiden säilytys yhteistiloissa ja irtaimistovarastoissa on kielletty.

Vuokranantaja ei vastaa yhteisissä tiloissa ja irtaimistovarastoissa säilytettävästä omaisuudesta, kuten polkupyöristä. Jos asunnolle on osoitettu irtaimistovarasto, varasto on pidettävä lukittuna tyhjänäkin. Pyörävarastossa säilytettävien pyörien on oltava käyttökelpoisia ja niitä on säilytettävä niille merkityissä telineissä. Moottorikäyttöisten kulkuvälineiden säilytys tilassa on kielletty.

Tulipalon tai muun vaaratilanteen sattuessa hissien käyttö on kielletty.

Asunnot

Asunnoissa, rappukäytävissä tai piha-alueilla ei saa häiritä naapureita. Asuntoa on hoidettava huolellisesti. WC- ja muihin viemäreihin ei saa kaataa tai päästää ruokaa tai jätteitä, jotka saattavat aiheuttaa niiden tukkeutumisen tai vaurioitumisen. Asuntojen tuuletus porraskäytäviin on kielletty.

Parveke, terassi, asuntopiha

Ulkoalueet tulee pitää siistinä eikä nurmikoita ja istutuksia saa vahingoittaa. Asuntokohtaisen piha-alueen nurmikon leikkaaminen ja yleinen ylläpito kuuluvat pääsääntöisesti asukkaalle. Parvekkeiden peseminen juoksevalla vedellä on kielletty. Parvekegrillaaminen (sähkö-, kaasu- ja hiiligrilli) ja avotulen teko on ehdottomasti kielletty. Parvekkeella ei saa olla palokuormaa tai roikkuvia elementtejä parvekkeen ulkopuolella. Villieläinten ruokkiminen on kielletty.

Tupakointi

Talot piha-alueineen ovat savuttomia. Jos erillinen tupakointipaikka on osoitettu, on tupakointi siellä kuitenkin sallittu. Tupakoinnin aiheuttamien vahinkojen korjauskustannukset laskutetaan asukkaalta täysimääräisesti.

Kerhotila – Juli Lounge (mikäli taloyhtiössä on)

Kerhotila on tarkoitettu vain talon asukkaille ja heidän vierailleen. Tilan varaajan on oltava paikalla ja tilassa on noudatettava yleistä siisteyttä. Tilan käyttö poliittiseen, uskonnolliseen tai taloudelliseen toimintaan on kielletty. Tarkemmat ohjeet löydät kerhotilasta / Juli Loungesta.

Kuntosali (mikäli taloyhtiössä on)

Talon kuntosali on tarkoitettu asukkaiden liikuntakäyttöön. Kuntosalin käyttäjien tulee ottaa muut käyttäjät huomioon ja noudattaa yleistä siisteyttä. Kuntosalilla ei saa harjoittaa kaupallista toimintaa. Vuokranantaja ei vastaa kuntosalin käytön seurauksena syntyneistä vammoista tai tapaturmista. Kuntosalin aukioloajat löydät kuntosalin tiloista.

Talopesula ja kuivaushuone – Juli Laundry Club (mikäli taloyhtiössä on)

Pesulassa saa pestä vain oman talouden pyykkejä ja siellä tulee noudattaa yleistä siisteyttä. Aukioloajat ja tarkemmat ohjeet löydät pesulatiloista.

Pysäköinti

Ajoneuvojen pysäköinti on sallittu vain ajoneuvoille varatuilla ja merkityillä paikoilla. Pysäköintipaikoilla on luvallista säilyttää vain käytössä olevia ajoneuvoja. Tarpeeton ajoneuvoilla ajaminen ja niiden pysäköinti piha-alueilla on ehdottomasti kielletty. Ajoneuvojen huoltaminen pysäköintipaikalla on kielletty. Huomioithan myös, että sähkö- ja hybridiautojen lataaminen auton lämmitykseen tarkoitetuista lämmitystolpista ja -rasioista on ehdottomasti kielletty!

Jätehuolto

Talousjätteet ja muut roskat on vietävä pakattuina jäteastioihin ja noudatettava lajittelumääräyksiä. Säiliöiden kannet on pidettävä suljettuina. Muiden kuin talousjätteiden poiskuljettamisesta on asukkaiden huolehdittava itse. Ympäristölle haitalliset jätteet on vietävä viranomaisten määräämille paikoille. Muuton yhteydessä jätepisteisiin jätetyistä, sinne kuulumattomista tavaroista peritään asukkaalta jätteen poiskuljetuksesta aiheutuneet kustannukset.

Tomuttaminen

Mattojen yms. tomutus on sallittua arkipäivisin vain tähän tarkoitukseen varatuilla alueilla (ei missään tapauksessa asuntojen parvekkeilla). Telinettä ei saa pitää varattuna pidempään kuin mitä maton tai vaatteen puhdistus vaatii. Liinavaatteiden ja pyykin kuivattaminen on sallittu ainoastaan parvekkeen sisäpuolella.

Lemmikit

Asuntojen ulkopuolella lemmikit on pidettävä kytkettyinä. Pidäthän huolen, etteivät lemmikkisi häiritse talon asukkaita tai talossa luvallisilla asioilla liikkuvia. Pidäthän huolen, että lemmikki ei likaa rakennusta tai tonttia. Lemmikkien ulkoiluttaminen on kiellettyä asuinkiinteistöjen tonteilla. Asukkaan tulee huolehtia, ettei lemmikki aiheuta jatkuvasti häiriötä naapureille, esim. koiran haukunta.

Asukkaan ilmoitusvelvollisuus

Asuntoon muutosta ja poismuutosta on aina viipymättä ilmoitettava maistraattiin sekä vuokranantajalle asiakas- ja asukastietojen ylläpitämiseksi. Asukkaan ollessa pidempään poissa asunnosta, on tästä ilmoitettava vuokranantajalle tai sitä edustavalle kiinteistönhoitoyhtiölle ja varattava tälle mahdollisuus päästä asuntoon.

Kiinteistössä tai asunnossa havaituista vioista tai puutteista on ilmoitettava välittömästi vuokranantajalle tai tätä edustavalle kiinteistönhoitoyhtiölle. Asukkaan on velvollinen korvaamaan aiheuttamansa vahingot. Asukkaita kehotetaan viipymättä ilmoittamaan myös havaitsemastaan ilkivallasta ja järjestyshäiriöistä. Mahdolliset valitukset järjestyssääntöjen rikkomisesta tulee toimittaa taloyhtiön vuokranantajalle kirjallisesti. Vastuu kiinteistön alueella tapahtuvista asioista on kaikilla asukkailla.

Etkö löytänyt etsimääsi vastausta? Ota yhteyttä tai jätä soittopyyntö niin olemme pian yhteydessä sinuun.

Yhteydenottolomake
Palaa usein kysyttyihin kysymyksiin
 • Vuokra-asunnot
 • Miksi Juli
 • Ympäristö edellä
 • Me olemme Juli Living
 • Usein kysyttyä
 • Oma Juli
 • Ota yhteyttä
 • In English
 • Juliliving.dk
 • Rekisteriseloste
 • Tietoja verkkokaupasta
 • Evästeet
 • Vuokra-asunnot Espoo
 • Vuokra-asunnot Helsinki
 • Vuokra-asunnot Tampere
 • Vuokra-asunnot Turku
 • Vuokra-asunnot Vantaa