Me olemme Juli Living
Asukatarina Jemina 05 2022 (19)

Life at Juli: koti opiskelijalle hyvin kulkuyhteyksin

19.1.2023

 

Millaista Julin asunnoissa on asua? Kysyimme tätä suoraan asukkailta ja pääsimme haastattelemaan sekä kysymään kokemuksia Jätkäsaaren Kommodorissa asuvalta Jeminalta sekä hänen puolisoltaan. Pidemmittä puheitta, kurkataan tarkemmin, miten pariskunta on Julin asunnossa viihtynyt.

 

Syyskuussa 2021 Juli-kotiinsa puolisonsa kanssa muuttanut Jemina kehuu viihtyneensä asunnossa erinomaisesti!

Opiskelijapariskunta kaipasi kodiltaan viihtyisyyttä ja paikkaa rentoutua hektisen opiskeluarjen keskellä. Jemina mainitsi myös nauttivansa induktioliedestä ja astianpesukoneesta, näitä kun monesta opiskelija-asunnosta ei löydy.

– Asunto on ollut meille tosi mieleinen, sijainti on todella hyvä emmekä keksi mitään puutteita tai negatiivista sanottavaa. 

– Ensin ihastuimme pohjaratkaisuun, joka oli asunnossa todella toimiva. Asunnostamme löytyy ylimääräinen varasto ja avokeittiö on yhdistetty olohuoneeseen. Kaikki neliöt ovat päässeet hyvin käyttöön, kehuu Jemina hyödyllistä suunnittelua.

– Meistä oli ihanaa, kun asunto oli täysin uusi.

 

Jätkäsaari sijaintina on toimiva – kaupunginosa kasvaa ja kehittyy jatkuvasti 

– Olemme huomanneet miten tänne tulee jatkuvasti uusia ravintoloita, kirpputoreja ja kauppoja. Vaikka viihdymmekin molemmat paljon kotona, pidämme myös lähialueen ravintoloihin tutustumisesta kävelylenkkien yhteydessä. Uuno-pizzeria on suosikkiravintolamme alueella ja Boneless-katuravintolasta on tullut vakkaripaikkamme, sieltä tilattiin ensimmäisen kerran ruuat muuttaessamme tänne. 

– Halusimme kodin metron varrelta koska opiskelemme molemmat Aalto-yliopistossa ja lähin metroasema Ruoholahdessa on ainoastaan kilometrin päässä. Samalla metrolla hurauttaa keskustaan kauppaan ja salille kätevästi.

 

Juli teki muuttopäivästä helpon ja vaivattoman

Pariskunta pääsi kotiutumaan kaksi päivää ennen muuttoa valmistuneeseen Juli-kotiin sanojensa mukaan jouhevasti. 

– Tämä oli nopein ja helpoin muutto jossa olen koskaan ollut mukana. Juli oli järjestänyt nokkakärryjä ja rullakoita, joiden avulla muuttaminen onnistui helposti ja esimerkiksi pesukone saatiin kuljetettua asuntoon ongelmitta. Pihalta löytyi roskalava jonne sai viedä roskat. Muutto oli selvästi otettu huomioon ja asiat tehty helpoksi, mitä arvostimme kovasti. 

psst! Tiesitkö, että Kotipizzan asukasetu tarjoaa uusille Juli-asukkaille muuttopizzat maksutta? Otathan huomioon, että Julin tarjoamat maksuttomat lisäpalvelut, kuten rullakot ja roskalava saattavat vaihdella kohdekohtaisesti saatavuuden ja ajankohdan mukaan.

 

Asuminen Juli-kodissa on helpompaa kun kaikki vuokraukseen liittyvä hoituu näppärästi verkossa

– Julin kanssa asiointi on ollut alusta asti mutkatonta. Olin itseasiassa yhteydessä heihin chatin kautta jo ennen muuttoa kysymällä voiko asuntoa tulla katsomaan ja koska päätös pitää tehdä. Näyttö järjestyi helposti ja koko prosessi asunnon vuokraamisesta tuntui ihanan nykyaikaiselta verrattuna aiempiin kokemuksiin asuntonäytöistä ja vuokra-asunnon saamisesta.

Jemina kehuu verkkosivujen selkeyttä ja tarjolla olevia vinkkejä ja neuvoja. Chatin avustuksella hoitui myös vuokrasopimuksen jatkaminen vuoden asumisen jälkeen.

– Viime talvena kodissamme oli pientä säätämistä lämpötilan kanssa, mutta saimme salamannopeasti apua chatista. Pieniä ongelmia tulee aina, mutta arvostan sitä, että saan nopeasti vastauksen ja avun mahdollisiin haasteisiin. 

 

Yhteispalvelut tarjoavat mahdollisuuden saunomiseen ja pesulan sekä kerhotilan käyttämiseen

– Varaamme yläkerroksista löytyvää taloyhtiön saunaa pari kertaa kuukaudessa. Pidetään erityisesti siitä, että kaikki yhteispalvelut löytyvät saman varauskalenterin alta mobiilisovelluksesta. Sovellus on helppokäyttöinen ja tunnukset saa muuton yhteydessä. 

Jemina kehuu erityisesti mahdollisuutta tehdä varauksia yksitellen, jolloin jatkuvaan saunavuoroon ei tarvitse sitoutua:

– Kiva kun ei tarvitse sitoutua tiettyyn saunavuoroon, ja pesulan voi varata kun sen itselleen parhaiten sopii kiireisten arki-iltojen keskeltä.

 

Rööri-järjestelmä helpottaa kierrättämistä Jätkäsaaressa

– Jätkäsaaressa on innovatiivinen putkikeräysjärjestelmä RÖÖRI, jonka kautta on 5 erillistä luukkua minne jättää paperit, kartongit, muovipakkaukset, biojätteet ja sekajätteet. Myös Julilla on monta eri pientä roskalaatikkoa joka taloudessa. Kierrättämiseen on selvästi panostettu ja siihen kannustetaan tekemällä kierrättäminen mahdollisimman helpoksi arjessa.

 

Julilta vinkkejä ja apua sähkön säästämiseen

Juli on mukana Astetta alemmas -energiansäästökampanjassa, jonka tavoitteena on tarjota paitsi konkreettisia vinkkejä energiansäästöön, mutta myös leikata kulutushuippuja kotona. 

– Olemme saaneet paljon käytännönläheisiä vinkkejä sähkön säästämiseksi, ja niiden perusteella olemme alkaneet katsomaan tarkemmin milloin astianpesukone tai pyykinpesukone laitetaan päälle. Olemme tosin aina käyttäneet sähköä säästeliäästi.

Juli-kodeissa käytetään suomalaista Leanheat-energiatehokkuusjärjestelmää, joka optimoi joka kodin sisälämpötilan tehokkaasti energiaa säästäen. Lisäksi tyhjät huoneistot pidetään minimilämmöissä.

 

Juli-koti on ollut opiskelijapariskunnalle toimiva ja hyvä ratkaisu

– Asunnon hinta on hyvin suhteutettuna sen kokoon ja sijaintiin, unohtamatta sitä, että asunto on täysin uusi. Itse olen valmis panostamaan kotiin ja viihtyvyyteen ja Juli-koti on mahdollistanut molemmat, tuumaa Jemina. 

Hinta-laatu -suhteen lisäksi Julin asukasedut ovat myös olleet pariskunnan mieleen:

– Olemme hyödyntäneet asukkaiden etuja Oma Julista monipuolisesti – esimerkiksi sähkösopimuksen olemme ottaneet Lumme Energialta ja kotimme internet-yhteys järjestyi myös Oma Julin kautta. Olemme olleet molempiin todella tyytyväisiä. 

Onko uusi koti sinulle ajankohtainen? 

Houkuttaako elämä meren ja palveluiden äärellä Jätkäsaaressa? Katso vapaat Juli-kodit ja löydä omasi!

Kaikki Jätkäsaaren Kommodorin vapaat Juli-kodit
Asukatarina Jemina 05 2022 (4)
 • Vuokra-asunnot
 • Miksi Juli
 • Ympäristö edellä
 • Me olemme Juli Living
 • Usein kysyttyä
 • Oma Juli
 • Ota yhteyttä
 • In English
 • Juliliving.dk
 • Rekisteriseloste
 • Tietoja verkkokaupasta
 • Evästeet
 • Vuokra-asunnot Espoo
 • Vuokra-asunnot Helsinki
 • Vuokra-asunnot Tampere
 • Vuokra-asunnot Turku
 • Vuokra-asunnot Vantaa