Me olemme Juli Living
Vegan DSF6840

Kaikki Juli-kohteemme ovat ostamamme lämmön ja sähkön osalta nyt nollapäästöisiä!

3.5.2023

 

On juhlan aika! Kaikissa Juli-kohteissa on siirrytty kaikkien kaukolämmössä olevien Juli-kohteiden osalta hankkimaan uusiutuvaa kaukolämpöä. Täten voimme ilolla kertoa, että nyt kaikki kohteemme ovat ostamamme lämmön ja sähkön osalta nollapäästöisiä!

Asiakkaillemme muutos ei näy arjessa mitenkään – ja silti heidän hiilijalanjälkensä pienenee merkittävästi!

Jo aiemmin kaikki hankkimamme sähkö on ollut uusiutuvaa. Kaukolämmön hiilipäästöt olemme ennen kompensoineet, mutta nyt olemme siirtyneet hankkimaan sertifioitua vihreää kaukolämpöä. Uskomme, että ostamalla vihreää kaukolämpöä voimme osaltamme vauhdittaa vihreää siirtymää osoittamalla energiayhtiöille, että energian alkuperällä ja päästöillä on merkitystä hankintapäätöksissä – ja että päästöttömyydestä ollaan valmiita maksamaan. Kokonaisuuden ymmärtämiseksi on kuitenkin hyvä tarkastella merkittäviä, mutta kovin yksinkertaisia faktoja ja yhteisiä tavoitteita tämän muutoksen taustalla.

Miksi perinteinen kaukolämpö kannattaa vaihtaa uusiutuvaan kaukolämpöön?

Julin tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2028 mennessä niin rakentamisen kuin asumisen aikaisen energiankäytönkin osalta. Uusiutuvien energiamuotojen käyttö on keskeinen osa kestävää kehitystä ja edistää ympäristönsuojelua sekä sosiaalista ja taloudellista kestävyyttä. Uusiutuvaan kaukolämpöön siirtyminen tukee ympäristötavoitteitamme nyt ja tulevaisuudessa.

Vihreän kaukolämmön käyttö on ympäristöystävällinen vaihtoehto perinteiselle kaukolämmölle etenkin siellä, missä paikallinen lämmöntuotanto, kuten maalämmön käyttäminen, ei ole mahdollista. Kotitalouksien hiilipäästöistä noin 8 prosenttia syntyy lämmityksestä. Uusiutuvaan kaukolämpöön siirtyminen siis pienentää asiakkaidemme hiilijalanjälkeä merkittävästi, ja täysin huomaamatta!

Uusiutuvan kaukolämmön käyttö tarjoaa monia etuja paremman tulevaisuuden hyväksi. Ilmastopäästöjen vähentämisen lisäksi uusiutuvan energian käyttö vähentää riippuvuutta fossiilisista polttoaineista ja niiden toimitusvarmuuteen ja hinnoitteluun liittyvistä riskeistä. Tämä lisää kotimaisen energiantuotannon itsenäisyyttä ja turvallisuutta. Valitsemalla uusiutuvan energian olemme mukana luomassa uusia työpaikkoja uusiutuvan energian tuotantoon ja teknologiseen kehittämiseen liittyen.

Uusiutuvan kaukolämmön käyttöönotto edellyttää kuitenkin investointeja uusiutuvan energian tuotantoon

Uusiutuva kaukolämpö tuotetaan monin eri keinoin – lämpöä tuotetaan esimerkiksi metsäteollisuuden sivuvirroista tuotettavasta biomassasta sekä datakeskusten ja jäteveden hukkalämmöstä lämpöpumpuilla. Lämpöpumppujen edellyttämä sähkö tuotetaan uusiutuvilla energialähteillä, kuten aurinko-, tuuli- ja vesivoimalla. Näin ollen vihreä kaukolämpö vähentää kasvihuonekaasupäästöjä ja muita haitallisia ympäristövaikutuksia.

Uusiutuvan kaukolämmön käyttöönotto edellyttää kuitenkin investointeja uusiutuvan energian tuotantolaitoksiin, mikä voi aluksi olla kalliimpaa kuin perinteisen kaukolämmön tuottamisen jatkaminen esimerkiksi vanhoilla hiilivoimaloilla. Fossiilisten polttoaineiden hintojen nousun ja uusiutuvasta energiasta sen käyttäjien vapaaehtoisesti maksaman lisähinnan vuoksi investointien takaisinmaksuaika voi kuitenkin olla lyhyt, ja uusiutuvan kaukolämmön käytön edut ympäristölle, taloudelle ja yhteiskunnalle ovat huomattavat.

Suomessa on jo paljon uusiutuvan energian tuotantolaitoksia, kuten tuulivoimaloita ja biovoimaloita, jotka tuottavat energiaa niin sähkö- kuin kaukolämpöverkkoon.

Me täällä Julilla iloitsemme tästä isosta askeleesta kohti parempaa tulevaisuutta!

Katso täältä ympäristöystävälliset kotimme!
Asukatarina Jemina 05 2022 (4)
  • Vuokrattavat asunnot
  • Miksi Juli
  • Ympäristö edellä
  • Me olemme Juli Living
  • Usein kysyttyä
  • Oma Juli
  • Ota yhteyttä
  • In English
  • Rekisteriseloste
  • Tietoja verkkokaupasta
  • Evästeet
  • Vuokra-asunnot Espoo
  • Vuokra-asunnot Helsinki
  • Vuokra-asunnot Tampere
  • Vuokra-asunnot Turku
  • Vuokra-asunnot Vantaa