Me olemme Juli Living
Astetta alemmas -energiansäästökampanja

Juli Living on mukana Astetta alemmas -energiansäästökampanjassa

18.10.2022

 

Juli Living on mukana valtionhallinnon yhteisessä Astetta alemmas -energiansäästökampanjassa, jonka tavoitteena on tarjota konkreettisia vinkkejä energiansäästöön ja sähkön kulutushuippujen leikkaamiseen kotona, työssä ja liikenteessä. Astetta alemmas -kampanja kannustaa kaikkia suomalaisia säästämään energiaa.

Jotta energiaa riittää meille kaikille

Juli on mukana Astetta Alemmas –kampanjassa, jotta energiaa riittäisi kaikille. Eurooppaa kohtaa suuri energiapula, ja myös Suomessa on vaara sähköpulalle ja sähkökatkoille. Juli kantaa vastuunsa energiapulassa ja säästää energiaa siellä, missä se on mahdollista. Lisäksi kannustamme asukkaitamme aktiivisesti säästämään energiankulutuksessaan ennen kaikkea sähkönkäytön vuorokauden huippukulutustunneilla – arkisin klo 8–10 ja 16–18 välisenä aikana – siirtämällä sähkölaitteiden käyttöä ja lataamista toiseen ajankohtaan. Energiankulutusta vähennetään kauttaaltaan koko yhteiskunnassa.  “Kiinteistösektori on isossa osassa yhteiskunnan energiankulutuksessa, joten meidän täytyy olla myös aktiivisia energiankäytön vähentämisessä. Pienillä teoilla on nyt oikeasti suurempi merkitys kuin koskaan aiemmin.” - Lotta Sjöberg, Juli Living 

Konkreettiset tekomme Juli-kohteissa energian säästämiseksi

✔️ Laskemme asuntojen tavoitelämpötilaa asteella, siellä missä se on asumismukavuudesta tinkimättä mahdollista.  ✔️ Talosaunojen sekä pesuloiden varausaikoja on supistettu sähkönkäytön huipputunneilta. Varausaikojen muutoksien osalta olemme kuitenkin pyrkineet siihen, että ne eivät rajoita yhteistilojen käyttömahdollisuuksia liikaa. Pyykkiä kannattaa pestä kerralla enemmän ja kahden saunavuoron sijaan on suotavaa nauttia löylyistä lämmityskauden aikana korkeintaan kerran viikossa. Tiedot varausmahdollisuuksien muutoksista löydät PNT-sovelluksesta. ✔️ Kaikkien kotiemme lämpötilaa ohjataan tekoälyn avulla: käytämme suomalaista Leanheat-energiatehokkuusjärjestelmää, joka optimoi asuntojen sisälämpötilan energiaa säästäen. Leanheat -lukemia voidaan seurata reaaliaikaisesti, mikä mahdollistaa nopean toiminnan lämpötilojen optimoimiseksi.  ✔️ Juli-kotien kodinkoneet ovat uusia ja energiatehokkaita. Valitsemalla käyttöösi sopivan energiatehokkaan laitteen ja käyttämällä sitä järkevästi vähennät sähkönkulutusta ja sen vaikutuksia ilmastoon. Säästämällä sähköä pienennät myös laitteen käytön kustannuksia. ✔️ Kodeissamme on vettä säästävät vesikalusteet eli muun muassa hanat, suihku ja wc-istuimet käyttävät veden tehokkaasti. Kun säästämme lämmintä käyttövettä, pienennämme veden lämmittämiseen kuluvaa energiaa. ✔️ Vapaiden asuntojen osalta energiankulutus minimoidaan, jotta vältymme turhalta energiankulutukselta. Asuntojen mukavuuslattialämpö ja termostaatit asetetaan minimiin.  ✔️ Maalämpökohteidemme osalta olemme liittyneet Fingridin sähkön kysyntäjoustopalveluun, jonka tehtävänä on turvata yhteiskunnassamme varma sähkö kaikissa tilanteissa sekä edistää puhdasta, markkinaehtoista sähköjärjestelmää. Näin pystymme vähentämään kohteidemme sähkönkulutusta asumismukavuuden kärsimättä silloin, kun sähkön tuotanto ja kysyntä eivät kohtaa.   ✔️ Tulemme jakamaan asukkaillemme pitkin lämmityskautta vinkkejä energiankulutuksen minimoimiseksi arjessa sekä juhlassa. Pidäthän siis silmällä blogiamme ja sähköpostiasi. Instagramista löydät meidät nimellä @juliliving.fi!

Vinkkejä energianeuvontaan

Energiaviraston rahoittama kuluttajien energianeuvonta auttaa asumiseen liittyvissä energia-asioissa, esimerkiksi sähkönkulutuksen pienentämisestä, energiatehokkaista laitevalinnoista ja oikeista käyttötavoista. Voit olla yhteydessä Motivan valtakunnalliseen energianeuvontaan sähköpostitse kuluttajaneuvonta@motiva.fi, tai puhelimitse maanantaisin ja perjantaisin klo 9–12, puh. (09) 6122 5150.

Juli Living Finland Oy on osa kiinteistösijoittaja- ja kehitysyhtiö Nrep:ä. Nrep on sitoutunut hiilineutraaliin kiinteistöportfolioon jo vuoteen 2028 mennessä, selvästi ennen IPCC:n asettamaa vuoden 2050 tavoitetta. Sitoumus käsittää sekä kiinteistöjen energian käytöstä syntyvät päästöt että uudisrakentamisen ja peruskorjausten koko elinkaaren aikaiset päästöt. Tavoitteella on selkeä rooli myös taistelussa energiakriisiä vastaan. Jo tällä hetkellä minimoimme sekä rakentamisen että asumisen aikaiset päästöt ja tarvittaessa kompensoimme jäljelle jäävän osuuden. Lisää voit lukea täällä, Net Zero 2028.

 

Lue lisää Astetta Alemmas -kampanjasta
Astetta alemmas 1000x563
 • Vuokra-asunnot
 • Miksi Juli
 • Ympäristö edellä
 • Me olemme Juli Living
 • Usein kysyttyä
 • Oma Juli
 • Ota yhteyttä
 • In English
 • Rekisteriseloste
 • Tietoja verkkokaupasta
 • Evästeet
 • Vuokra-asunnot Espoo
 • Vuokra-asunnot Helsinki
 • Vuokra-asunnot Tampere
 • Vuokra-asunnot Turku
 • Vuokra-asunnot Vantaa