Me olemme Juli Living
Blogi_Ilari Mettälä

Elämää Julilla: Ilari Mettälälle koti on paikka, jossa pääsee rauhoittumaan

26.6.2024

 

Ilari Mettälä, 30, on entinen futisammattilainen, jonka ammattilaisura katkesi Tampereen Ilveksessä pelatessaan vakavan loukkaantumisen vuoksi vuonna 2020. Sinnikkään kuntouttamisen myötä Ilari pelasi vielä kaudella 2021 TPS:ssä ja 2022 Ilveksessä, mutta nilkka ei kuntoutunut entiselleen. Lahjakkaalle ja motivoituneelle pelaajalle oli luonnollisestikin kova isku loukkaantua, ja kun kuntoutuminen ei sujunut aivan toivotulla tavalla, joutui jalkapallon pelaaminen sivurooliin.

Sittemmin nilkan paranemisen myötä ilo pelaamiseen on onneksi löytynyt uudelleen, ja Ilari on mukana pääosin vaikuttajista, artisteista ja julkkiksista muodostetussa Gilla FC-joukkueessa, joka pelaa tällä hetkellä vitosdivisioonassa. Gilla FC:n pelit ja koko joukkue ovat osa isompaa ilmiötä, jossa fanit ja pelien livestriimaus on isossa roolissa – sanotaankin, että Gilla on Suomen seuratuin futisjoukkue.

Ilari löysi itselleen passelin Juli-kodin Balilla ollessaan: kodin vuokraaminen kävi käden käänteessä suoraan verkosta, ja Suomeen tultua on päässyt asettumaan upouuteen kotiinsa. Ilari on avannut somessa (TikTokissa, Instagramissa ja YouTubessa nimimerkillä @kliffa) oven myös kotiinsa, josta on tullut aktiivisen elämäntavan ankkuripaikka.

Ilari, kuvaile tavallista päivääsi – onko sellaisia?

- Ihan samanlaisia päiviä ei koskaan ole, mutta jokaisen päivän mä koitan aloittaa jollakin sportilla on se sitten futis, tennis tai lenkki. Sen jälkeen mä pyrin hoitamaan mun päivän työtehtävät ja se vaihtelee aika paljon, että millasia ne on ja kauan niihin menee. Loppupäivästä mä yleensä nään kavereita ja tällä hetkellä kun on niin hyvät kelit, niin haluun nauttia niistä täysillä. Kuitenkin, vaikka mun arki on tosi vaihtelevaa niin pyrin siihen, että yks juttu on lähtökohtaisesti aina osa mun arkea ja se on urheilu.

Oliko kodin valinta helppoa maapallon toiselta puolen, kun et päässyt näkemään sitä itse?

- Kodin valinta oli kyl super helppoa, koska mun kodista löyty netistä tosi hyvät kuvat! Sitten kun olin vielä tutustunut Juli Livingin arvoihin ja laatustandardeihin niin uskalsin myös luottaa siihen, että ei tule mitään ylläreitä, niinkun ei tullutkaan. Ainut asia mikä oli vähän hankala miettiä reissun päältä oli asunnon koko, koska en luonnollisesti päässyt asuntoa katsomaan. Olin kuitenkin miettinyt, että haluaisin tällä kertaa vähän tilavampaa asuntoa itselleni ja päädyin kaksioon, joka oli minulle juuri nappivalinta.

Montako kertaa olet muuttanut elämäsi aikana? Missä kaikkialla olet asunut?

- No itseasiassa mä oon joutunut muuttaa elämäni aikana todella monta kertaa. Vaikka muutin ekaa kertaa yksin vasta armeijan jälkeen, Turkuun, niin Turussa jouduin muuttamaan muistaakseni viisi kertaa kolmen vuoden aikana. Muutot tapahtui välillä omasta halusta ja välillä pakon edessä. Esimerkiksi yhden kämpän omistaja myi asunnon eteenpäin ja sen takia jouduin muuttamaan pois sieltä.

Mul on tällä hetkellä sellanen fiilis, että oon joutunu muuttamaan vähän liikaakin tässä elämässä ja haluisin nyt ikään kuin asettua aloilleni nykyiseen asuntooni.

Mä oon asunut vaikka ja missä. Oon syntyny Yläneellä, josta sitten muutin armeijan jälkeen Turkuun, jonka jälkeen mä muutin Tampereelle. Tampereelta mä sitten muutin Helsinkiin, jossa nykyään asustelen.

Mikä on kodissa tärkeintä?

- Mulle kodissa tärkeintä on se, että mä pääsen sinne välillä ihan vaan rauhoittumaan esim. pitkän päivän jälkeen. Sellanen oma aika. Kodissa on tärkeetä pystyy toteemaan, että täällä sielu lepää!

Mikä on kotisi tärkein esine?

- Tärkein esine? Tää on ehkä vähän vaikeempi kysymys, koska mä koen, että koti on kokonaisuus, joka muodostuu tärkeistä esineistä. Jos mun pitää kuitenkin sanoo yksi tärkein ja merkityksellisin esine niin se on mun viisivuotiaan kummitytön maalaama taulu mulle 30-vuotis synttärilahjaksi. Ja sen taulun takana on vielä ihana teksti kummitytöltä, jossa hän kertoo mm. rakastavansa minua, niin se on kyllä tärkein esine.

Mistä haaveilet tällä hetkellä?

- No must tuntuu et oon päässy tässä elämässä sellaiseen pisteeseen et mul on tällä hetkellä tosi hyvä olla. Voisin jopa sanoa, että haaveilen siitä, että pystyn jatkamaan tällaista elämää mahdollisimman pitkään, missä esim. futis ja muu urheilu on tosi vahvasti läsnä mun arjessa. Haaveilen myös siitä, että pysyn kaikin puolin terveenä ja pystyn nauttimaan elämästä täysillä. Mut kyl mun on pakko myöntää, että en mä tota matkustelua saa pois mun mielestä. Kyl yks mun haaveista on nähdä maailmaa ja kokee mahollisimman paljon tässä elämässä.

Mikä on parasta elämässäsi just nyt?

- Parasta mun elämässä just nyt on se, että mul on ihana perhe ja ihanat ystävät, joiden kanssa saan nauttii tästä ihanasta Suomen kesästä. Toki pakko myös mainita urheilu, koska huomaan oikein miten onnelliseks tuun, kun saan sporttaa ystävien kaa ja nauttia samaan aikaan lämmöstä ja valosta. Parasta mun elämässä on varmaan just tollaset perusasiat. Se, että oon terve, pystyn liikkumaan ja mul on ympärillä ihania ihmisiä.

Haluatko vielä kertoa tai sanoa jotain muuta?

- Paljon terkkuja kaikille, jotka luki tän. Tulkaahan ihmeessä katsomaan Gillan pelejä, jos yhtään kiinnostaa nähdä Suomen viihdealan tähtiä pelaamassa mm. JVG, Roni Bäck, Siim Liivik ja muita. Se on aina hienoa, jos tuutte katsomaan. Se merkkaa tosi paljon. Hyvää kesää kaikille, muistakaa nautiskella!

Nopeat: Lempi-- ruoka: Äidin tekemä lohi ja muusi juoma: Vesi tuoksu: Luonnonnurmi musiikki: Suomalainen herkkä rap/pop väri: Taivaansininen vuodenaika: Kesä

 

Blogin kuvat: Jaakko Meyn

Blogi_Ilari Mettälä
 • Vuokra-asunnot
 • Miksi Juli
 • Ympäristö edellä
 • Me olemme Juli Living
 • Usein kysyttyä
 • Oma Juli
 • Ota yhteyttä
 • In English
 • Juliliving.dk
 • Rekisteriseloste
 • Tietoja verkkokaupasta
 • Evästeet
 • Vuokra-asunnot Espoo
 • Vuokra-asunnot Helsinki
 • Vuokra-asunnot Tampere
 • Vuokra-asunnot Turku
 • Vuokra-asunnot Vantaa