Hiilineutraalia asumista

Voimme ylpeinä todeta, että olemme Suomen ainoa vuokra-asuntotoimija, jonka kaikkea toimintaa ohjaa ympäristöystävällisyys, hiilineutraalius ja kestävä kehitys – sekä rakennus- että asumisvaiheessa.

Hiilineutraalia asumista

Rakennusten elinkaari

Ylläpidämme ja päivitämme jatkuvasti uudisrakentamisen suunnitteluohjettamme, joka ohjaa suunnittelua ja materiaalivalintoja elinkaariajattelun ja kestävän kehityksen näkökulmasta. Ohje sisältää vaatimuksia mm. energiatehokkuuden, ikkuna- ja julkisivumateriaalien osalta. Lisäksi ohjeesta löytyy toimintamallit lämmityksen, käyttöveden, sähkön ja jätehuollon mittaamiseen ja asuntojen huonelämpötilojen valvontaan.

Suunnitteluohje päivitetään säännöllisesti, ottaen huomioon uusimmat kokemukset ja tiedot elinkaarisuunnittelusta, materiaaleista ja niiden optimoinnista.

Jätteet ja kierrätys

Kaikkien kiinteistöjemme jätepisteet on varustettu monipuolisin keräysastioin. Lisäksi kotien keittiöt suunnitellaan niin, että niissä voidaan kierrättää mahdollisimman monipuolisesti. Kannustammekin asukkaitamme kierrättämään, sillä jätteiden synnyn vähentäminen on tehokkain keino pienentää jätteistä aiheutuvaa ympäristökuormaa.

Hiilijalanjälki

Olemme Suomen ainoa vuokra-asuntotoimija, jonka kodit ovat hiilineutraaleja. Osana rakennustemme elinkaarisuunnittelua pyrimme minimoimaan hiilijalanjälkemme – ja tarvittaessa kompensoimme puuttuvan osuuden.

Kiinteistöjen käyttämä energia on yksi suurimpia päästöjen aiheuttajia maailmassa. Siksi tuotammekin mahdollisimman paljon kiinteistöjemme sähköstä aurinkopaneeleilla. Jos tarpeen, ostamme lisäksi sertifioitua vihreää sähköä. Uudet kohteemme lämmitetään maalämmöllä aina kun mahdollista, ja tarvittassa kaukolämmön tuottamat päästöt kompensoidaan.

Tehokkain ympäristöteko on vähentää energian käyttöä, sillä lähes 70 % kiinteistöjen energiankulutuksesta syntyy lämmityksestä. Siksi kaikkien kotiemme lämpötilaa ohjataan tekoälyn avulla: käytämme suomalaista Leanheat-energiatehokkuusjärjestelmää, joka optimoi asuntojen sisälämpötilan energiaa säästäen. Lisäksi kaikissa tulevissa kohteissamme on vettä säästävät vesikalusteet.

Sitoudumme raportoimaan kiinteistöjemme CO2-päästöt säännöllisesti. Ensimmäisten vuonna 2020 valmistuneiden kohteiden hiilijalanjälki on jo kompensoitu ja rakenteilla olevien kohteiden hiilijalanjäljen laskenta on käynnissä.

Energiankulutuksen seuranta

Jotta pystymme seuraamaan toimiemme vaikutusta, mittaamme kiinteistöjen lämmitys-, sähkö- ja vesikulutusta tarkasti. Kaikissa kiinteistöissämme on vuotosensorit, jotka seuraavat vedenkulutusta minuuttitasolla ja hälyttävät mahdollisista vuototilanteista.

Sertifiointi

Olemme päättäneet, että sitoudumme mahdollisuuksien mukaan sertifioimaan kaikki uudet kehityshankkeemme, vaikka Suomessa ei ole vielä käytössä vakiintunutta sertifiointisysteemiä asuntokohteille esimerkiksi liikekiinteistöjen tapaan. Käytämme sertifioinnissamme LEED-sertifikaattia sekä asiantuntijoita varmistamaan, että tavoitteet täyttyvät.

Pyrimme siihen, että tulevaisuudessa yhä useampi kohteistamme on A-energialuokkaa. Jo nyt kaikki kiinteistömme ovat vähintään energialuokkaa B.

Liikkuminen

Helpoin tapa vähentää hiilidioksidipäästöjä on valita ympäristöystävällisempi liikkumismuoto. Kaikissa kohteissamme on huomioitu polkupyörien säilytys sekä hyvät kulkuyhteydet julkisilla liikennevälineillä.

 

Vuokrattavat kohteet

Muuttovalmis

Tikkurila, Vantaa

Unikkotie 5

Laadukkaita koteja Tikkurilan sydämessä moneen tarpeeseen (Raput H-K)

Valmistunut toukokuussa 2021

Yksiöitä, kaksioita ja kolmioita

Kerroksia 8

Muuttovalmis

Martinlaakso, Vantaa

Laajaniityntie 2 b

Ympäristöystävällinen koti luonnon ja kulttuurin keskellä

Valmistunut maaliskuussa 2021

Yksiöitä ja kaksioita

Kerroksia 6

Muuttovalmis

Martinlaakso, Vantaa

Martinlaaksonpolku 8

Sisäpihan rauhaa luonnon ja kulttuurin keskellä

Valmistunut huhtikuussa 2021

Yksiöitä, kaksioita ja kolmioita

Kerroksia 8

 • Vuokrattavat asunnot
 • Miksi Juli
 • Hiilineutraalia asumista
 • Me olemme Juli
 • Usein kysyttyä
 • Oma Juli
 • Ota yhteyttä
 • Rekisteriseloste
 • Tietoja verkkokaupasta
 • Evästeet
 • Vuokra-asunnot Espoo
 • Vuokra-asunnot Helsinki
 • Vuokra-asunnot Tampere
 • Vuokra-asunnot Turku
 • Vuokra-asunnot Vantaa

Käytämme sivustollamme evästeitä, jotta voisimme palvella sinua paremmin.